жена/ jena 16.12.72 - Търсим се

Търсене

Go to content

Main menu:

жена/ jena 16.12.72

Осиновени/ adopted > 1972 > декември > 16.12.1972

Родена съм във Враца, на 16.12.1972 г. Живяла съм в Домът за деца във Враца и съм осиновена на 28.11.1975 г. За връзка с мен e-mail: natali721@abv.bg

Родена съм във Враца, на 16.12.1972 г. Живяла съм в Домът за деца във Враца 3 години и съм била осиновена на 28.11.1975 г. Аз съм отгледана от добри родители продължава разказа си Наталия Колева. В лицето на моята майка и татко аз намирах преди всичко приятели, топлина и любов. Имало е случаи , в които съм оставала и неразбрана, но това не е, защото съм била осиновена, а защото винаги може да не се разбереш с родителите си .
Още когато бях 14-15 г. ми подхвърляха хората от селото, че съм осиновена, а аз им отговарях: "Знам и какво от това!", макар, че аз не знаех . След известно време и до ден днешен вече никой не го споменаваше, просто нямаше за какво да се хванат, за да правят раздори. Не се замислях върху думите и не им отдавах значение. Едва когато поотраснах се вгледах в акта ми за раждане и видях, че е издаден почти три години по -късно. Тогава осъзнах, че подхвърляните думи са били истина . След време повдигнах въпроса за биологичната ми майка, а отговорът на мама беше: "Не е важно коя те е родила, а кой те е отгледал? Беше и много неприятно, че проявявам интерес и всичко свърши до тук. Разпитах най близките ни роднини и всички казваха, че не знаят за миналото ми. Тази тема е била забранена. Нищо не са споделили с тях и са ги заклели, никога да не ми споделят. Аз не съм абсолютно убедена, че искам да видя биологичната си майка на 100%. Само да знам от къде съм, да знам нещо за самата жена като човек и каква е причината, за да ме изостави. Не искам да я съдя, защото причина има за действието и, и никой не би могъл да каже "на мен няма да се случи". Няма и не мога и да отида на нечия врата, да позвъня и да кажа "АЗ СЪМ ТВОЯ ДЪЩЕРЯ". Все пак тази жена може да го крие и това да доведе до последици в нейното семейство. За братя и сестри , може би имам , но според мен не можеш да се бъркаш в ничии живот, ако не желаят. Аз приемем да не ме приемат и да не пожелаят да ме познават. Това не би ме наранило и не би ме притеснило, но просто искам да зная Коя съм ?- Тази истина, която търся днес я дължа и на своите деца. Те също се интересуват какво аз съм им предала като гени и какво те предават на децата си.

 
Back to content | Back to main menu