жена/ jena 21.06.69 - Търсим се

Търсене

Go to content

Main menu:

жена/ jena 21.06.69

Осиновени/ adopted > 1969 > юни > 21.06.1969
 

Родена съм на 21 юни 1969г. При раждането ми е дадено името Виолета Иванова Баева, а майка ми се е казвала Иванка Иванова Баева от гр. Сливен и по всяка вероятност съм била неприпознато от бащата дете, но не зная повече подробности. Казали са им, че съм родена тук, в София. Обикновено така са правели майките, които са искали да дадат децата си за осиновяване. Не е ясна причината, но аз имам чувството, че бащата е бил по-голям. Разбира се, може и да греша, затова искам да науча подробности доколкото е възможно.
Осиновена съм в гр. София. Разбрах за това преди година и половина. Била съм оставена пред вратите на "Майчин дом", намиращ се в близост до централна гара - повита с бележка, на която е била написана единствено датата на раждане и годината. Или поне така са казали ми/им/ казали. Взели са ме на седем месеца. До мен е имало едно момченце за осиновяване, но майка ми е искала дъщеря и е взела мен, с ясното съзнание, че взима дете с определен здравословен проблем. Не са им съобщили дали сме брат и сестра, или не. Веднага са ме повели по болници при най-добрите в областта и днес - четиридесет и пет години по-късно аз нямам и помен от това заболяване и всичко е наред. Безкрайно съм благодарна за този жест и всички грижи по отглеждането ми. Умишлено няма да спомена и конкретика по този повод, за да се предпазя от недобронамереност. Слава Богу израснах в семейство на интелигентни хора, включително и родителите на майка ми - баба и дядо, които обичаха мен и аз тях много, и се развих нормално. Имах хубаво и в общи линии спокойно детство преминало под знака на безусловна обич и грижа.

Никой не ме е потърсил от никъде, което впрочем не ме натъжава. Приех този факт. Обясних си го с невъзможността да ме лекуват и гледат така, но това, разбира се не е оправдание. А може би не е и единствената причина. Нито ги оправдавам, нито ги съдя. С днешна дата, след като разбрах каква е истината за мен, бих искала да открия какви са били и от двата рода. С какво са се занимавали, какви заложби са имали. Дали са били артистични, дали са били хора на науката, търговци, служители, дали са били родолюбци, или друго. Искам и имам право да зная откъде произлизам. Искам да начертая поне донякъде родословното си дърво, защото само така ще мога да живея в мир и пълнота. Само така ще мога да знам коя съм и как най-добре да планирам пътя си нататък, колкото зависи от мен. Разбира се не са маловажни и генетични особености - здравословно състояние на БР и какви болести и проблеми са имали назад роднините ми, за да зная как да се боря с тях и какви мерки да взема. Искам да зная имам ли брат, сестра и как е протекъл техният живот, какъв е техният път.

Проведох многократно обстойни разговори с майка ми(осиновител) и те нямат против. Макар че по обясними причини не ѝ е приятно да говори за това, споделя че дори и на нея и е интересно да научи какви са били тези хора. Не би се разстроила, както и аз не бих ги оставила, нито бих се отрекла от тях. Напротив - ще изисквам пълно уважение към тези, които са ме отгледали. Това трябва да е ясно на всеки, който би поискал връзка с мен. Ако някой ме потърси или познае би следвало да знае с какъв проблем съм оставена и това би бил един от белезите, на истинност, наред с документите(ако има).

Нека подчертая отново - не искам нищо материално от тези хора, нито дори и морално, не искам да притеснявам семействата им, както не желая и моето да бъде притеснявано, защото зная, че психиката на хората е сложно устроена, а всичко хубаво на този свят се случва по взаимно съгласие и от добра воля. Не искам дори и среща, ако някой има такива опасения. Искам единствено да разбера имам ли брат и/или сестра, защото имам такова усещане и да имам информация за генетичните си особености и що за хора са били - професии, заложби, занимания, хобита. Ако имат нещо интересно свързано или не с родовете ни, също бих се радвала да науча. Търся основно само информация, а чрез нея и себе си. Какво ще стане по-нататък - дали ще се видим, дали ще контактуваме и как само времето ще покаже и заедно ще решим, ако се намерим.
До момента не съм търсила, не зная и как. Разбирам, че е трудно, да не кажа и направено невъзможно от абсурдното ни "Законодателство". Бих се радвала, ако някой помогне още един живот да бъде разплетен и освободен от паяжините на неизвестността, за да продължи смело напред в силата на идентичността.


Детето, което търси себе си.
За връзка с мен e-mail: n_fantaziya@abv.bg

 
 
Back to content | Back to main menu